Cele mai bune combine frigorifice

Combina frigorifica este unul dintre aparatele electrocasnice care nu trebuie sa lipseasca din nicio locuinta. Aceasta poate fi cumparata de pe internet sau din magazin, tinand cont de criterii bine stabilite. Rolul combinei frigorifice este de a pastra in cea mai buna stare cantitati mari de alimente prin congelare sau prin refrigerare. Spre deosebire de un simplu frigider, acest aparat garanteaza suficient loc pentru congelare, rivalizand cu modele de conservat prin inghetare de mici dimensiuni.

Achizitionarea unei combine frigorifice poate fi o decizie destul de dificila. Numarul tot mai mare de modele si branduri din ultimul timp, precum si functiile din ce in ce mai diverse avansate fac ca aceasta alegere sa fie una care pune in incurcatura cumparatorii.

Cele mai bune combine frigorifice

Model

combina 


Volum net

Eficienta energetica 

Consum anual

Nivel zgomot

Compartimente frigider

Display exterior

Tehnologii

Garantie


384 l

C

200 kWh

35 dB

2

Da

No Frost

Wi-Fi

20 ani pentru comrpesor

387 l

C

169 kWh

35 dB

2

Nu

No Frost

Twin Cooling

10 ani pentru compresor

419 l

C

163 kWh

38 dB

2

Nu

Low Frost

Vita Fresh

5 ani garantie

340 l

C

170 kWh

35 dB

1

Nu

AroundCooling

SpaceMax

10 ani pentru compresor

355 l

C

170 kWh

35 dB

2

Da

Neo Frost

EverFresh+

5 ani

10 ani pentru compresor

Untitled-300x31

Untitled-300x31

Top 5 cele mai bune combine frigorifice

1. LG GBB92STACP

Daca va doriti o combina frigorifica cu design elegant si tehnologii smart atunci modelul GBB92STAXP de la LG poate fi ceea ce cautati. Combina are un design argintiu elegant si un compresor linear de ultima generatie care asigura pastrarea alimentelor in conditii optime cu un consum redus de energie. Cele doua compartimente din frigider permit setarea temperaturii in functie de alimentele pe care le depozitati, durata de pastrare a acestora fiind astfel prelungita. In plus, conexiunea Wi-Fi permite controlarea setarilor prin intermediul unei aplicatii instalate pe smartphone dar si diagnosticarea in cazul unor defectiuni. Nivelul foarte redus al zgomotului, tehnologiile moderne si display-ul digital extern fac din aceasta combina frigorifica o alegere excelenta pentru orice casa smart.

LG GBB92STACP

Puncte tari

 • display digital extern;
 • tehnologie Door Cooling;
 • 2 compartimente cu temperatura ajustabila;
 • raft pliabil si suport pentru sticle;
 • eficienta energetica buna;
 • nivel foarte redus al zgomotului;
 • garantie 10 ani pentru compresor.

Puncte slabe

 • pretul este pe masura specificatiilor.

Untitled-300x31

2. Samsung RB38A7B56322/EF

Compania sud-coreeana Samsung este unul din cei mai importanti producatori de electrocasnice premium din lume, fiind recunoascuta pentru tehnologiile inovatoare utilizate de produselor sale. Una din cele mai bune combine frigorifice Samsung care este disponibila si in Romania este modelul RB38A7B56322/EF. Acest model impresioneaza prin designul cu sticla neagra cu finisaje lucioase. In ceea ce priveste specificatiile tehnice, combina are un compresor economic si silentios, consumul energetic fiind incadrat in clasa C, pe o scara de la A la G, iar nivelul zgomotului atingand valoarea de 35 dB. Compartimentarea inteligenta a spatiilor interioare, tehnologiile de ultima generatie si display-ul digital intern sunt alte atuuri ale acestei combine frigorifice din portofoliul Samsung.

Puncte tari

 • consum redus de energie;
 • 2 compartimente inchise in frigider;
 • nivel scazut al zgomotului;
 • display digital;
 • sisteme si tehnologii moderne;
 • design elegant din sticla.

Puncte slabe

 • pretul este mare.

Untitled-300x31

3. Bosch KGE49AICA

O alta combina frigorifica care are specificatii tehnice excelente este modelul KGE49AICA de la Bosch. Acest model impresioneaza atat prin designul argintiu elegant  cat si prin compresorul fiabil si economic cu eficienta energetica incadrata in clasa C. Cele doua compartimente Vita Fresh asigura conditii optime de pastrare a fructelor, legumelor sau a carnii si branzeturilor. Rafturile Easy Acces, cele 2 circuite separate de racire si functiile de racire si congelare rapida sunt alte argumente favorabile achizitionarii acestei combine frigorifice produse de Bosch.

Bosch KGE39AICA

Puncte tari

 • design elegant;
 • 2 circuite de racire;
 • compresor cu eficienta energetica buna;
 • functii de racire si congelare rapida;
 • rafturi Easy Acces;
 • compartimente Vita Fresh.

Puncte slabe

 • sistemul de racire nu este No Frost.

Untitled-300x31

4. Samsung RB34T6000CSA/EF

Samsung RB34T600CSA/EF este o combina frigorifica moderna cu un design elegant argintiu si diplay digital extern. Combina dispune de un compresor digital inverter economic si fiabil, care beneficiaza de o garantia extinsa de 10 ani. Compartimentul Humidity Fresh ofera un spatiu optim pentru pastrarea fructelor si legumelor in conditii optime de umiditate. Consumul redus de energie, tehnologia All Around Cooling si nivelul redus al zgomotului fac din aceasta combina frigorifica o alegere buna pentru orice bucatarie moderna.

Samsung RB34T600CSA/EF

Puncte tari

 • design elegant argintiu;
 • eficienta energetica C;
 • tehnologii moderne;
 • compartimentare eficienta;
 • nivel redus al zgomotului.

Puncte slabe

 • pretul este destul de mare.

Untitled-300x31

5. Beko B5RCNA406LXBRW

O combina frigorifica cu un volum ceva mai mic dar cu specificatii tehnice la fel de bune ca modelele anterioare este Beko B5RCNA406LXBRW. Combina are un compresor ProSmart Inverter si foloseste un sistem de racire Neo Frost Dual Cooling care asigura distribuirea uniforma a aerului rece la nivelul fiecarui raft. Compartimentul 0 grade Celsius permite de pozitarea branzeturilor, a pestelui si carnii si a preparatelor din carne, in conditii optume de pastrare. Sistemul de iluminare cu LED, display-ul digital extern si optiunile de racire si congelare rapida sunt alte atuuri ale acestei combine frigorifice produsa de compania turceasca Beko.

Beko B5RCNA406LXBRW

Puncte tari

 • design elegant;
 • eficienta energetica C;
 • sistem de racire Neo Frost;
 • compartiment 0 Grade;
 • display digital extern;
 • garantie 10 ani pentru compresor.

Puncte slabe

 • pretul este pe masura specificatiilor.

Untitled-300x31

Ghid de achizitie combine frigorifice

Tipul combinei frigorifice

Combinele frigorifice se impart in doua mari categorii:

 1. Combine frigorifice clasice care pot fi pozitionate cu usurinta in orice bucatarie unde exista spatiu necesar, fiind simplu de mutat si foarte utile
 2. Combine frigorifice incorporabile  sunt ideale pentru persoanele care doresc sa isi mobileze sau sa isi construiasca bucataria intr-un mod cat mai modern. Acestea sunt incadrate in mobilier, nu sunt usor de observat, ocupa putin spatiu, insa au nevoie de un loc clar destinat, ca bucataria sa arate mai bine, unitara si spatioasa.

In alegerea unei combine frigorifice va trebui sa tineti cont de anumite aspecte si specficiatii dintre care cele mai importante sunt:

Spatiul de refrigerare

Alimentele trebuie stocate in mod corespunzator in combina frigorifica, in compartimentul de refrigerare, de aceea volumul total de depozitare este foarte important. In cazul unei familii cu patru membri, combina frigorifica trebuie sa aiba o capacitate de stocare de peste 200 de litri. Organizarea interna este la fel de importanta. Numarul de rafturi, tipul compartimentelor, calitatea si materialele din care sunt realizate conteaza foarte mult in luarea unei decizii.

Cumparatorii trebuie sa verifice cate rafturi are frigiderul, daca sunt metalice sau din sticla, daca sunt ajustabile, astfel incat sa poata fi mutate pentru a face loc, la nevoie, oalelor mai mari, daca in congelator sunt mai multe sertare si daca acestea sunt transparente, pentru a vedea tot timpul continutul fiecarui sertar in parte.

Tipul congelatorului

Congelatorul este una dintre cele mai importante componente si caracteristici de care trebuie sa tina cont cumparatorii unei combine frigorifice. Se vor analiza doua componente importante ale congelatorului: dimensiunile si pozitia acestuia. Unele combine frigorifice au congelatorul in partea superioara, in timp ce altele il au situat in partea inferioara. Comparativ cu frigiderele clasice, combinele frigorifice au congelatorul plasat in afara zonei de racire, sigilandu-se cu usa proprie. De asemenea, dimensiunea mare a congelatorului caracterizeaza o combina frigorifica buna. Cu o capacitate de minimum 60 de litri, congelatorul este suficient de mare pentru o familie formata din patru persoane. Capacitatea de congelare este un alt indicator important, fiind exprimat in kilograme pe zi si indicand capacitatea de alimente care poate fi inghetata in decursul a 24 de ore. Cu cat valoarea este mai mare, cu atat veti putea congela o cantitate mai mare de alimente in fiecare zi.

Eficienta energetica

Indicatorii de performanta ai combinei frigorifice includ clasa de economie energetica, care exprima raportul dintre consum si eficienta. Acest parametru se noteaza cu litere de la A la D, cea mai buna optiune fiind reprezentata de categoriile A (A+, A++, A+++). Costul de utilizare al combinei frigorifice este dat de consumul efectiv al aparatului care este exprimat in kWh/an, fiind corelat cu volumul total al celor doua spatii interioare. Combinele frigorifice incadrate in clasa A+++ au consumul energetic cel mai scazut insa si costurile cele mai mari de achizitie.

Tehnologia de racire

In momentul actual, pe piata exista o oferta foarte variata de combine frigorifice cu diferite tehnologii de racire. Cele mai apreciate sunt cele No Frost, sau fara gheata, Neo Frost, Low Frost, Perfect No Frost si lista poate continua. Tehnologia No Frost scade temperatura din interior cu ajutorul aerului rece, evitand formarea ghetii. In cazul unor combine frigorifice, atat frigiderul, cat si congelatorul sunt dotate cu aceasta tehnologie, dar sunt si situatii in care aceasta apare la partea destinata pastrarii zilnice a produselor alimentare. Tehnologia No Frost ofera fiabilitate si eficienta.

Pe de alta parte, tehnologia Neo Frost contribuie si la obtinerea unui grad ridicat de umiditate in frigider, de pana la 90%, iar tehnologia Low Frost are rolul de a reduce formarea ghetii pe vaporizator. Cumparatorii trebuie sa fie atenti si la tehnologia Garden Fresh, care nu permite fructelor si legumelor sa se deshidrateze, la tehnologia Smart Frost, care reduce depunerile de bruma din congelator, dar si la tehnologia Perfect No Frost.

Functii

Principalele functii ale unei combine frigorifice sunt demne de luat in considerare atunci cand cumparatorii fac o alegere in acest sens. Insa exista si functii care pot determina pretul final al produsului. Functia Holiday este necesara in cazul in care familiile pleaca de acasa pe o perioada mai lunga, de cateva zile, de exemplu, reducand nivelul de functionare si de consum la minimum. Functia Child Lock este ideala in cazul familiilor cu copii mici, carora le place sa se joace la usa frigiderului.

Sunt si combine frigorifice mai performante, cu functie Wi Fi, prin care se poate controla de la distanta dispozitivul, dar si cu functie Voice Recorder, prin care utilizatorii pot lasa mesaje pentru cei dragi. Alte functii ale combinelor frigorifice includ iluminarea, super-congelarea, afisarea LED a gradului de umiditate, a temperaturii sau a ceasului, avertizarea asupra usii deschise, ca si dezghetarea automata. Sunt necesare si functia Smart Diagnosis, care ajuta la identificarea problemelor aparute la combina si remedierea lor, precum si functia antibacteriana, care integreaza ionii de argint in interiorul peretilor, ducand la obtinerea unui miros placut prin eliminarea posibilitatii aparitiei de bacterii.

Nivelul zgomotului

Unul dintre cele mai apreciate aspecte ale combinei frigorifice este nivelul scazut de silentiozitate. Cu cat face mai mult zgomot, cu atat se va dovedi mai nepotrivita. Cele mai silentioase combine frigorifice au un nivel al zgomotului de functionare mai mic de 40 dB.

Curatare si intretinere

Combina frigorifica trebuie sa fie usor de curatat si de intretinut. Cu cat aceste operatiuni sunt mai dificile, cu atat utilizatorii vor fi mai nemultumiti de alegerea facuta. Atat la exterior, cat si in interior, combina frigorifica trebuie sa se poata curata usor si rapid. Designul stilat al exteriorului se va dovedi extrem de important atat din punct de vedere estetic, cat si functional. Combina frigorifica al carei exterior este un adevarat „magnet de amprente” nu va incanta gospodinele care vor trebui sa stea toata ziua cu carpa in mana si sa le sterarga.

Panou de control

Controlul combinei frigorifice este un element cheie in decizia de achizitie. Acesta poate fi de mai multe feluri, iar combina poate avea mai multe functii. Se poate vorbi despre un control separat al fiecarui compartiment, in care se va putea regla individual temperatura. Cele cu display digital amplasat pe usa frigiderului nu mai necesita deschiderea usii pentru setarea temperaturii. Mai mult decat atat, controlul combinei frigorifice este dat si de anumite functii ale acestui aparat electrocasnic.

Combina frigorifica trebuie sa dispuna de un control precis al temperaturii, sa distribuie aerul rece cat mai uniform in frigider. De asemenea, un panou de control precis, usor de folosit si intuitiv reprezinta un alt criteriu important in alegerea combinei frigorifice.

Modul Quick Freeze ajuta utilizatorii sa controleze racirea sau congelarea rapida a unei cantitati mari de alimente, iar modul vacanta opreste racirea compartimentului frigider. Functia ECO asigura un consum minim de energie, iar modul de conversie transforma combina frigorifica in frigider in ambele zone, marind astfel volumul utilizat in acest mod.

Brand sau firma producatoare

Cumparatorii pun foarte mare accent pe brandul sau pe firma producatoare a combinei frigorifice. Bosch, Miele si Liebherr sunt cele mai apreciate, precum si Arctic, Siemens, Whirlpool, Hotpoint, LG si Gorenje.

Criterii suplimentare

In alegerea combinei frigorifice, sunt si criterii suplimentare care trebuie luate in considerare. De la tratamentul antibacterian al peretilor interiori si al garniturilor, pana la filtrul de aer interior, care retine bacteriile si asigura un flux curat, si chiar si senzorul de control al umiditatii, care asigura pastrarea fructelor si a legumelor un timp cat mai indelungat.

Tehnologia al saselea simt sau senzorii care regleaza automat temperatura sunt criterii importante pentru alegerea combinei frigorifice. Astfel, alimentele care ajungeau mult mai repede la cosul de gunoi pot fi acum pastrate mai mult timp.

Concluzie

In concluzie, combina frigorifica este un element fara de care utilizatorii casnici nu se pot descurca sa isi mentina alimentele in conditii de deplina siguranta, pentru o perioada cat mai indelungata de timp. Fie ca trebuie tinute in frigider sau in congelator, alimentele vor sta la temperaturi adecvate, iar consumatorii pot fi linistiti in ceea ce priveste calitatea si prospetimea acestora.

Cumparatorii trebuie sa isi stabileasca si un buget, inainte de a decide sa cumpere o combina frigorifica si sa incerce sa se incadreze in acesta. Bugetul joaca un rol important, insa, fiind un produs care este cumparat pe termen lung, important este sa se incadreze in criteriile de baza, sa aiba functii suplimentare moderne si sa isi dovedeasca utilitatea si eficienta.