Cele mai bune frigidere side by side

Pentru ca unul din elementele esentiale ale oricarei bucatarii este frigiderul, care reprezinta o investitie pe termen lung, acesta trebuie ales cu mare grija. Pe piata exista numeroase modele de frigidere – de la cele simple, clasice, la combinele frigorifice si frigiderele de tip side by side. Acestea sunt mari, au multe functii, oferind utilizatorilor avantaje clare si ramanand in topul preferintelor cumparatorilor.

Frigiderul ales trebuie, in primul rand, sa isi indeplineasca functia de baza, aceea de a mentine alimentele la temperatura optima, fiind necesar pentru conservarea gustului si a prospetimii. Daca in mod traditional, frigiderul si congelatorul erau puse unul deasupra celuilalt, pentru a ocupa cat mai putin spatiu, acum sunt disponibile modelele side by side, care ofera un acces facil la continut, mai mult spatiu de depozitare, insa necesita si un spatiu mai generos in bucatarie.

Cele mai bune frigidere side by side

Model 

frigider


Volum net

Eficienta energetica 

Consum anual

Nivel zgomot

Numar usi

Compartimente frigider

Display exterior

Tehnologii

Garantie


601 l

A++

376 kWh

39 dB

3

3

Da

No Frost

Smart Diagnosis

2 ani

564 l

A++

369 kWh

39 dB

4

2

Da

Full No Frost

Triple Cooling

2 ani

601 l

A++

376 kWh

39 dB

2

2

Da

No Frost

Smart Diagnosis

2 ani

600 l

A++

376 kWh

39 dB

2

2

Da

No Frost

Smart Diagnosis

2 ani

450 l

A++

418 kWh

42 dB

4

3

Da

Neo Frost

Dual Cooling

5 ani

Ghid de achizitie frigider side by side

Avantajele unui frigider side by side

Unul dintre principalele avantaje ale frigiderului side by side este aspectul modern si rafinat al acestuia, dar si capacitatea mare de stocare a alimentelor. Pretul este, intr-adevar, mai ridicat decat pretul unui model de frigider clasic sau al unei combine frigorifice, insa investitia merita! Un astfel de frigider se va potrivi atat in bucatariile mari, modern utilate din gospodarii, precum si in bucatariile afacerilor HoReCa.

Cele mai importante specificatii ale unui frigider side by side sunt:

Capacitatea de stocare

Orice cumparator isi doreste ca frigiderul ales sa poata stoca o cantitate cat mai mare de alimente si sa aiba posibilitatea de a face o organizare a acestora pe compartimente. Pe piata exista modele de frigidere side by side in care spatiul congelatorului este egal cu spatiul frigiderului, acestea reprezentand investitia ideala.

Interiorul frigiderului, cu cat este mai compartimentat, cu atat este posibil ca spatiul pentru alimente sa fie mai ingust si utilizatorii sa nu poata depozita oale mai mari sau alimente masive ori voluminoase, precum pepenele verde. Gratarele din interiorul frigiderului trebuie sa fie usor de mutat, astfel incat spatiul sa fie mai bine adaptat la nevoile consumatorilor.

Un frigider side by side bun trebuie sa aiba sertare speciale pentru alimente, pentru oua, pentru sticle si conserve, rezervoare speciale pentru apa, ideale pentru perioada calda.

Dimensiunile

Oricat de frumos ar fi modelul de frigider side by side ales, oricat de multe avantaje ar oferi utilizatorilor, acesta trebuie sa se incadreze, din punctul de vedere al dimensiunilor, in spatiul disponibil in bucatarie sau pe hol, in functie locul in care doresc sa il aseze cumparatorii. Frigiderul trebuie mai intai sa incapa, apoi sa fie asezat astfel incat sa fie cat mai accesibil. Sunt necesare masuratori de latime, inaltime si adancime ale locului in care se doreste amplasarea, adaptate la dimensiunile frigiderului.

Cumparatorii nu trebuie sa neglijeze nici dimensiunea usilor, astfel incat sa aiba acces la orice aliment, prin deschiderea nestingherita a acestora. Frigiderele de tip side by side cu cat sunt mai incapatoare, cu atat au si usile mai mari. Pentru a avea suficient spatiu de deschidere a usilor, masuratorile trebuie sa includa cel putin 10 de centimetri de la perete.

Clasa energetica

Consumul de electricitate si pretul platit de utilizatori luna de luna depinde foarte mult de clasa energetica in care se incadreaza frigiderul. Clasa energetica ideala este A, cu toate diviziunile acesteia, A+, A++, A+++. Diferenta dintre stelute (plusuri) este de 20% consum de energie redus.

Clasa climatica

Clasa climatica a frigiderului side by side este indicele ce reprezinta valoarea maxima a temperaturii ambientale, in care aparatul functioneaza la capacitate maxima. Sunt valori ale clasei climatice: SN (10-32 grade Celsius), N (16- 32 grade Celsius), ST (18-32 grade Celsius) si T (18-42 grade Celsius).

Panoul de control

Frigiderele side by side sunt foarte bine aspectate din punct de vedere tehnologic. Acestea nu numai ca au un design modern, ci si un panou de control digital, care permite vizualizarea si setarea temperaturii. In frigider, temperaturile recomandate au valori cuprinse intre 4 si 6 grade Celsius, in timp ce in congelator temperatura trebuie sa fie de –20 de grade. Cele mai moderne modele au functie de inregistrare, prin care se pot lasa mesaje audio membrilor familiei.

Functiile suplimentare si accesoriile

Frigiderele side by side sunt moderne si majoritatea au functii suplimentare care vin in intampinarea necesitatilor utilizatorilor. Sistemul No Frost, spre exemplu, este o functie speciala, care impiedica acumularea ghetii intre pungile sau alimentele din congelator. Termostatul este un alt element necesar frigiderului, permitand setarea temperaturii optime pentru fiecare tip de alimente.

Exista si frigidere side by side mai avansate, care dispun de functia de vacanta, care permite dezactivarea racirii in frigider pentru o perioada indelungata, in timp ce congelatorul va functiona in continuare. Pentru familiile in care exista copii, un frigider side by side bun trebuie sa aiba sistem de siguranta si sistem de avertizare pentru usa deschisa.

Alte caracteristici interesante ale frigiderelor side by side includ dezghetarea automata si filtrul anti-miros, precum si sistemul de protectie antibacteriana, care ii va proteja pe toti membrii familiei si va preveni contaminarea alimentelor.

Finisajele exterioare

In ultimii ani, a devenit o adevarata moda alegerea frigiderelor simple sau side by side cu usi din otel inoxidabil. Acestea sunt rafinate, au un aspect ingrijit, iar unele branduri au adus multiple imbunatatiri in acest sens, promovand frigiderele rezistente la amprente. Cele care nu sunt rezistente la amprente beneficiaza de kituri de curatare, astfel incat otelul sa isi pastreze stralucirea pentru o perioada cat mai indelungata. Cele mai multe frigidere side by side au usi usor curbate.

Ventilarea

Frigiderele side by side emit foarte multa caldura. De aceea, daca sunt inghesuite intr-un spatiu prea ingust, caldura nu are unde sa se disperseze, existand riscul supraincalzirii. Spatiul necesar pentru o ventilatie optima este de cativa centimetri pe fiecare laterala, in spate si in partea superioara.

Controlul umiditatii si al temperaturii

Frigiderele side by side permit controlul digital precis al temperaturii si al umiditatii. Aceste frigidere sunt usor de reglat, gratie unul display LCD. Modelele mai bune permit setarea unor temperaturi diferite in zonele diferite ale frigiderului. Unele frigidere au compartimente de racire ideale pentru depozitarea carnii si a altor alimente perisabile pentru mai mult timp, in timp ce altele ofera optiunea Drink Chill, pentru a grabi procesul de racire al unei sticle de sampanie, de vin sau de bere.

Frigiderele side by side au optiune de inghetare rapida a produselor nou introduse in compartiment. Nivelul de umiditate este un factor foarte important, influentand prospetimea fructelor si a legumelor. Modelele mai avansate permit controlarea nivelului de umiditate in functie de alimentele asezate in frigider.

Brandul, firma producatoare si garantia

Un frigider side by side bun este realizat de un producator de renume national sau international. Cumparatorii trebuie sa se orienteze catre un producator cu o reputatie buna, precum Samsung, Bosch, Whirlpool, LG, Daewoo sau Liebherr.

Perioada de garantie trebuie sa fie de minimum 24 de luni, existand posibilitatea extinderii acesteia cu cateva luni si chiar cu ani.

Organizarea eficienta a frigiderelor side by side

Pentru a avea toate beneficiile frigiderului side by side, utilizatorii trebuie sa tina cont de anumite reguli. In primul rand, alimentele asemanatoare trebuie asezate in acelasi compartiment, trebuie sa existe o zona de asteptare pentru alimentele care urmeaza sa fie gatite in urmatoarele zile. Totodata, alimentele trebuie asezate in recipiente, fie din plastic, fie din inox sau din alte materiale. Pe rafturile usilor trebuie asezate alimente nu foarte perisabile, care incap in acel spatiu.

Curatarea si intretinere

Frigiderele side by side sunt masive si au nevoie de intretinere suplimentara. Acestea trebuie igienizate in mod periodic, pentru ca alimentele sa isi pastreze calitatile si proprietatile. De asemenea, la o anumita perioada de timp, este necesara eliminarea mirosurilor neplacute cu apa si otet sau cu solutii speciale. Igiena trebuie sa includa si curatarea prafului sau a parului de animale care se aduna sub frigider, precum si in spatele frigiderului. Pentru a evita formarea mucegaiului, specialistii recomanda spalarea garniturii usilor.

Concluzie

Frigiderele side by side reprezinta una dintre cele mai bune alegeri in cazul familiilor, precum si in cazul afacerilor de tip HoReCa, tinand cont de aspectul si dispunerea bucatariei, de stilul de viata al familiei sau de preferintele clientilor. Multi utilizatori sustin ca alegerea unui frigider side by side eficientizeaza spatiul din bucatarie si sunt foarte comode gratie existentei dozatoarelor de apa si gheata, compartimentelor cu temperaturii precis controlate.

In plus, aceste electrocasnice mari ofera suficient spatiu pe rafturi, sunt ideale si pentru bucatariile mai mari, dar si pentru cele mai mici si nu necesita o intretinere foarte sofisticata. Acestea sunt economice, au programe sofisticate de functionare, nu permit acumularea mirosurilor neplacute, bacteriilor si microorganismelor, iar frigiderul si congelatorul au sisteme de racire separate.

In concluzie, frigiderele side by side vin la pachet cu provocari unice si deosebite. Fiind lansate in anii 1940, aceste frigidere au devenit foarte populare datorita usilor inguste si modului de pozitionare a dozatorului cu apa. In timp, aceste frigidere s-au modernizat si ofera acces la majoritatea alimentelor proaspete si congelate. In functie de aspectul bucatariei, frigiderele side by side isi gasesc rapid locul si rolul.